2023. december 11. - Árpád

A rendőrnő szakszerűen járt el

Befejeződött a vizsgálat a késelő férfit ártalmatlanná tevő rendőrnő ügyében; a vizsgálat megállapította, hogy a rendőrnő jogszerűen és szakszerűen használta fegyverét - közölte a rendőrség a honlapján.
2010. augusztus 11. szerda 16:34 - HírExtra
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint vasárnap reggel egy férfi késsel támadt a nagykátai rendőrkapitányság intézkedő munkatársára.

Amikor a támadó ismét a rendőr zászlós felé szúrt késével, a rendőrnő célzott lövést adott le az elkövető jobb karjára, mivel a kést a férfi a jobb kezében tartotta.


A rendőrséget azért riasztották vasárnap reggel, mert Sz. Károly el akarta vinni a négyéves fiát élettársa szüleinek kókai házából. A rendőrök intézkedésére a fiát magánál tartó férfi kést rántott, és öngyilkossággal fenyegetőzött.

A kiérkező járőrök időközben megállapították, hogy a 33 éves férfit a Püspökladányi Városi Bíróság rongálás miatt körözi.

A férfi megpróbált elmenekülni, ám a rendőrség munkatársa utolérte. A férfi ekkor fia megölését helyezte kilátásba és ismét késsel fenyegetőzött. A rendőrzászlós előbb figyelmeztető lövést adott le, majd a továbbra is támadó férfira célzott lövést adott le - áll a rendőrség közleményében.

Sz. Károlyt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, a szakszerűen leadott lövés során sem a gyermek, sem mások nem voltak veszélyben - közölte a rendőrség. A Nagykátai Városi Rendőrkapitányság munkatársát bátor helytállásáért Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismerésben részesíti - tette hozzá a rendőrség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását