2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szlovén-horváth megállapodás

Az elhatározás megszületett, a részleteket a szakértők dolgozzák ki - közölte Borut Pahor szlovén miniszterelnök, miután találkozott Jadranka Kosor horvát kormányfővel. A megállapodásnak köszönhetően a kétoldalú kapcsolatok terén elhárul az utolsó akadály, amely késlelteti Horvátország uniós csatlakozását - hangsúlyozták a felek.
2010. július 31. szombat 20:05 - HírExtra
Az egykori Ljubljanska Banka utódja, a Nova Ljubljanska Banka mintegy 172 millió euró betétet tart vissza, amit még Jugoszlávia fennállása idején helyeztek el nála mára horvát állampolgárrá lett ügyfelek. Horvátország emiatt nem engedélyezi, hogy az utód bank megjelenjék a horvát pénzügyi piacon. Szlovén részről azzal érvelnek a pénz visszatartása mellett, hogy annak idején mára horváttá lett jugoszláv cégeknek adtak kölcsönt, amelyet nem kaptak vissza.

Az uniós csatlakozási tárgyalásokon Horvátország mind a 33 témakörben megnyitotta már az egyeztetést, és 22 fejezetet sikeresen le is zárt. Minden fejezet lezárásához az összes tagország jóváhagyását meg kell szerezni, vagyis Szlovénia hozzájárulása nélkül ez nem lehetséges.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását