2024. április 18. - Andrea, Ilma

Terrortámadás, több halott és sérült

Tizenhatan meghaltak, tizennégyen pedig megsebesültek egy támadássorozatban, ami csütörtökön történt Bagdad északi részén - jelentette az iraki belügyminiszter.
2010. július 29. csütörtök 19:40 - HírExtra
A meggyilkolt személyek közül kilencen a védelmi erőknél szolgáltak. Ismeretlen fegyveresek először három katonát lőttek le egy utcai akadálynál, majd felgyújtották a holttesteket, mondta a belügyminiszter. További tizenhárom embert, köztük három katonát és három rendőrt ezután öltek meg három házi készítésű pokolgép felrobbantásával a lövöldözés helyszínére vezető utakon. Tizennégy ember sebesült meg, köztük heten rendőrök és ketten a polgári védelem tagjai - tette hozzá a miniszter. A négy támadás összesen tizenöt perc alatt történt.

Csütörtökön még korábban négy iraki katona meghalt és további huszonkét ember megsebesült az Irak északi és középső részén elkövetett különböző támadásokban. Így például három katona vesztette életét és tizenkét másik megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő autóba rejtett pokolgépet robbantott fel Bagdadtól északkeletre egy katonai támaszponthoz közel - jelentette egy helyi rendőrtiszt. A lázadók egyik régi erősségének számító Fallúdzsában, Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra pedig egy katona meghalt és öten, köztük három katona megsebesült egy motorra szerelt pokolgéptől, ami egy katonai ellenőrzési ponthoz közel robbant fel, nyilatkozta egy katonatiszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását