2024. április 29. - Péter

A Fidesz kiáll a bankadó mellett

A Fidesz-frakció hétfői ülésén határozottan állást foglalt a bankadó mellett - közölte a képviselőcsoport tanácskozása után Lázár János.
2010. július 19. hétfő 14:26 - HírExtra
Lázár János kifejtette: a frakcióülésen Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatást adott az IMF és az Európai Unió, valamint Magyarország közötti tárgyalásokról. Ezzel kapcsolatban a képviselőcsoport vitát folytatott le a helyzetről, és "teljesen egyértelművé vált", hogy az MSZP az IMF oldalára állt a nyugdíjasokkal, a családosokkal és a kispénzűekkel szemben - mondta.

A Fidesz-frakció ugyanakkor határozottan állást foglalt a bankadó mellett; "mi a bankadót választjuk" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a képviselőcsoport álláspontja az, hogy semmilyen támogatást nem tud nyújtani a kormánynak a kispénzűek, a nyugdíjasok, a családok megsarcolásához.

"Nem látunk arra lehetőséget és módot, hogy az IMF kéréseinek eleget téve megsarcoljuk azokat az embereket, akiket az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása gatyára vetkőztetett" - hangsúlyozta Lázár János. Szerinte a szocialisták továbbra is a bankok és az IMF mellett vannak.

Arra a kérdésre, volt-e szó arról a frakcióülésen, hogy mi a megoldás arra, hogy a piacok "nem túl jól reagáltak" az IMF-EU-tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre, Lázár János megismételte: a frakció világossá tette a kormányfő számára, hogy nem tud olyan megszorításokat támogatni, amelyek a kispénzűektől vesznek el forrásokat. "Olyan kormányzati politikát várunk el", amely megvédi a nyugdíjasokat, a családosokat, a kispénzűeket - erősítette meg.

A bankadóról szólva hangsúlyozta: véleményük szerint azoknak kell a terhet viselniük, akiknek erre lehetőségük van. Ma Magyarországon pénz az embereknél már nincs, az kizárólag a gazdasági-pénzügyi szektorban, a pénzügyi szolgáltatóknál, az energiaszektorban, a távközlési szektorban van - mondta.

"Eszünk ágában sincs" elhalasztani a bankadóról szóló zárószavazást a parlamentben - jelentette ki kérdésre, hozzáfűzve: "lesz bankadó 2010-ben, lesz 2011-ben is".
A forintpiac esetleg megnyugtatására vonatkozó felvetésére Lázár János úgy reagált, ez a kormánynak a dolga, de a frakció jelenlegi véleménye szerint nincs szükség erre. A forint-euró árfolyam hétfői állásával kapcsolatban nyugalmat javasolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását