2024. május 10. - Ármin, Pálma

MTV hitel: a szocialista kurátorok zöme hiányzott

A kuratórium szerdai elnökségi ülésén megszavazta az újabb hitelfelvételre irányuló gyorsított közbeszerzési eljárás elindítását - mondta Balogh László, a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának KDNP által delegált elnökhelyettese csütörtökön az MTI-nek.
2010. július 15. csütörtök 16:20 - HírExtra
Az MTI információi szerint az MSZP által delegált kuratóriumi elnökségi tagok a szerdai ülésen Czeglédi László elnök kivételével nem vettek részt az ülésen.

Czeglédi László csütörtökön az ügyben az MTI-nek annyit mondott, hogy Magyarország hamarosan az Európai Unió soros elnöki tisztét tölti be, éppen ezért nem engedheti meg magának, hogy a köztelevízió működésképtelen legyen. Hozzátette: a hitelfelvétel csupán átmeneti megoldás a financiális gondok rendezésére. Az új médiatörvénynek mindenképpen rendeznie kell a közmédiumok gazdasági függetlenségének kérdését - fűzte hozzá Czeglédi László.

A hitelfelvételi eljárás újbóli megindításának oka az lehet, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság honlapján olvasható információk szerint a még június közepén benyújtott, a hitelfelvételre irányuló közbeszerzési eljárásban a döntőbizottság jogsértést állapított meg, és a felhívást, valamint az azt követően hozott döntéseket megsemmisítette. Az ügyben az MTI megkereste a köztelevízió sajtóosztályát, ott azonban nem tudtak nyilatkozni az ügyről. A hivatkozott határozatot hivatalosan még nem is kézbesítették az MTV-nek - hívták fel a figyelmet.

Az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége múlt hét szerdai ülésen elutasította az egymilliárd forintos, egy év futamidejű hitel felvételét. Akkor egy SZDSZ-delegált a hitelfelvételre nemmel szavazott, öt szocialista tag tartózkodott, négy Fidesz-delegált pedig igennel voksolt.

A Magyar Televízió a hírre közleményben reagált, amelyben azt írták, hogy augusztusra veszélybe kerülhet a műsorszolgáltatás. Kifejtették, hogy a könyvvizsgáló és a felügyelőbizottság azért javasolta egymilliárd forint összegű banki forrás bevonását, hogy a köztévé teljesíteni tudja a médiatörvényben előírt kötelezettségeit, és hogy augusztusban is folytatódhasson a közszolgálati műsorok gyártása, valamint hogy a cég fizetni tudjon dolgozóinak.

Czeglédi László, az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöke múlt héten levéllel fordult Schmitt Pálhoz. Ebben az MTV-nél június 30-ig kialakult, "kritikussá vált likviditási helyzetről", s ennek előzményeiről tájékoztatta az Országgyűlés elnökét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását