2024. június 2. - Kármen, Anita

Sebesített a felbőszült bika

Ketten súlyosan megsérültek és összesen tízen kerültek kórházba az idei év nyolcadik, egyben utolsó bikafuttatásán Pamplonában, a San Fermín fesztiválon.
2010. július 14. szerda 20:31 - HírExtra
A San Fermín ünnep nyolc napja alatt összesen 376-an sérültek meg idén, hetvennel kevesebben, mint tavaly. Az idei sérültek közül 37-en szorultak kórházi kezelésre.

A legrosszabb állapotban egy 23 éves chilei férfi került kórházba, akit mellkasán és jobb combján szúrt át egy hatmázsás állat. Egy 19 éves spanyol férfit a hónaljánál nyársalt fel egy bika. A futás összesen tíz ember számára végződött a kórházban, a Vöröskereszt munkásai pedig összesen 59 sérültet számoltak össze. Az utolsó volt az idei legvéresebb futam.

Az évente megrendezett kilencnapos fesztivál ideje alatt minden nap reggel nyolckor hat bikát és számos szelíd vezérökröt engednek ki Pamplona szűk, középkori utcáira. A kolompokkal felszerelt ökrök feladata, hogy összetartsák a csapatot és egyenletes tempót biztosítsanak.

A 825 méter hosszú szakaszon több száz vakmerő férfi fut együtt az állatokkal, hogy eltereljék őket az arénába, ahol esténként bikaviadal keretében ölik meg őket a torreádorok.

Az utolsó futtatás volt az idei fesztivál leghosszabb futása: a hajsza 4 perc 23 másodpercig tartott, mivel az utolsó bika legalább háromszor visszafordult, nem kis riadalmat okozva ezzel az összegyűlt tömegnek.

A bikafuttatás mellett egészéjszakás ünneplések is a fesztivál részét képezik. Évente több tízezren érkeznek Pamplonába az egész világról, hogy részesei lehessenek az ünnepnek.
1924 óta tizenöt ember vesztette életét a veszélyes látványosság során.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását