2020. február 28. - Elemér

Ki lesz a Playboy magazin tulajdonosa?

Versengés indult az amerikai Playboy férfimagazinért az alapító Hugh Hefner és a versenytárs Penthouse kiadója között.
2010. július 13. kedd 13:31 - HírExtra
A 84 éves Hefner, aki jelenleg többségi tulajdonos a magazint kiadó Playboy Enterprises nevű cégben, kizárólagos tulajdonossá kíván válni. Kezdeményezte, hogy vezessék ki a céget a tőzsdéről, és vételi ajánlatot tett a börzén forgó papírokra; részvényenként 5,5 dollárt hajlandó fizetni, 40 százalékkal többet a részvény pénteki záró áránál. Röviddel Hefner bejelentése után a versenytárs Penthouse kiadója, a Friend Finder Network közölte, hogy Hefner ajánlata meg sem közelíti a cég valós értékét, és kidolgoznak egy alternatív ajánlatot.

"Mi már régóta érdeklődünk a Playboy iránt, most pedig kidolgozunk egy alternatív ajánlatot" - mondta Marc Bell, a Friend Finder Network vezetője a The Wall Street Journal című New York-i gazdasági lapnak.

A hír hatására a Playboy Enterprises részvénye drágulni kezdett, annak ellenére, hogy a Playboy helyzete igen nehéz; az utóbbi években a példányszám és a hirdetési bevétel is meredeken csökkent. Az egyebek között tévécsatornát is működtető konszern megszorításokkal reagált az internet kihívására, de a veszteség még az idei első negyedévben is közel 1 millió dollár volt.

A magazin jelenleg 40 országban jelenik meg havonta. Hugh Hefner 1953-ban adta ki az első számot, amelynek címlapján az akkor még alig ismert Marilyn Monroe pózolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását