2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb letartóztatások várnak a pécsi egyetemre

Kezdeményezi a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az NNI a police.hu oldalon csütörtökön.
2010. július 8. csütörtök 16:07 - HírExtra
Szerdán újabb embert vettek őrizetbe, aki az ügyben megalapozottan gyanúsítható bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettének elkövetésével. Az NNI kezdeményezi előzetes letartóztatását - olvasható a közleményben. Az MTI információi szerint ezúttal a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési (DDRF) Zrt. vezérigazgatóját, Frey Tamást vették őrizetbe.

Az ügyben eddig az iroda munkatársai 23 személyt gyanúsítottak meg, ebből kilencen jelenleg előzetes letartóztatásban, míg 13-an szabadlábon védekezhetnek. Az elfogottak között van többek között a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, beszerzési osztályvezetője, valamint az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője.

Az NNI területi főosztályának dél-dunántúli régiója április óta folytat büntetőeljárást a PTE gazdálkodásával kapcsolatban, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó iroda munkatársai korábban mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért - különböző beszerzések során - jogtalan előnyhöz juttatták a három céget. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását