2024. március 29. - Auguszta

VB-2010: simán jutottak a nyolcba a brazilok

Az ötszörös világbajnok Brazília bejutott a legjobb nyolc közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután hétfőn a nyolcaddöntőben 3-0-ra győzött Chile ellen.
2010. június 28. hétfő 22:30 - HírExtra
Érdekesség, hogy a chileiek világbajnokságon ezt megelőzően eddig kétszer jutottak el az egyenes kieséses szakaszig, és mindkét alkalommal (1962: elődöntő, 1998: nyolcaddöntő) a brazilokkal szemben búcsúztak.

A brazilok pénteken a negyeddöntőben a hollandokkal találkoznak.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Brazília-Chile 3-0 (2-0)
------------------------
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54.096 néző, v.: Webb (angol)
gólszerzők: Juan (34.), Luís Fabiano (38.), Robinho (59.)
sárga lap: Kaká (30.), Ramires (72.), illetve Vidal (47.), Fuentes (68.), Millar (80.)

Brazília:
---------
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Ramires, Gilberto Silva, Dani Alves - Kaká (Kléberson, 81.), Robinho (Gilberto Melo, 85.) - Luís Fabiano (Nilmar, 76.)

Chile:
------
Bravo - Isla (Millar, 62.), Contreras (Tello, a szünetben), Fuentes, Vidal - M. Gonzalez (Valvidia, a szünetben), Carmona, Jara - H. Suazo, Beausejour, Sanchez

I. félidő:
----------
34. Maicon jobb oldali szögletét az előre húzódó Juan nagy erővel fejelte a léc alá (1-0).
38. perc: gyönyörű brazil kontra végén Robinho passzolt a középen álló Kakához, aki egy finom mozdulattal Luis Fabianót hozta helyzetbe, a támadó elvitte a labdát Bravo mellett és az üres kapuba passzolt (2-0).

II. félidő:
-----------
59. perc: Ramires indult meg óriási rendülettel, majd Robinho elé tálalt, aki szép mozdulattal a kapu bal oldalába csavart (3-0).

75. perc: Suazo forgatta be Lúciót, majd a jobb felső sarkot vette célba, de Julio Cesar védett.

A várakozásoknak megfelelően a brazilok irányították a játékot, ugyanakkor a chileiek nem adták fel a támadások lehetőségét. Az ötszörös világbajnok nehezen jutott el helyzetig, ennek ellenére egy szögletet követően Juan révén megszerezte a vezetést. A chileiek ekkor kitámadtak, a braziloknak pedig négy perc elegendő volt ahhoz, hogy egy kontrával megduplázzák előnyüket.

A brazilok azzal a tudattal jöhettek ki a második félidőre, hogy az ezt megelőző mind a 33 olyan világbajnoki mérkőzésüket megnyerték, amelyen kétgólos előnyben voltak. Dunga együttese ennek fényében magabiztosan tartotta előnyét, majd egy remek Ramires megindulás és egy pazar Robinho befejezés révén növelte a különbséget, végleg eldöntve a találkozót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását