2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vége az unalomnak - vb-összefoglaló

A világbajnokság meglepetése volt a szombati nap. Négy olyan csapat mérkőzött egy ágon, akiktől nem sokan vártak igazi eredményt, de most már biztos, hogy egyikük bejut a legjobb négy közé. Ráadásul a csoportmeccsek végeztével búcsúzhattunk az unalomtól is.
2010. június 27. vasárnap 07:27 - Gyülvészi András
Urugay – Dél-Korea: 2-1

Urugay számított a találkozó előtt esélyesebbnek. Jobban is kezdtek, de a koreaiak első két védelmi hibáját nem tudták kihasználni. Szerencséjükre jött a harmadik, amit az ázsiaiak kapusának köszönhettek, és Suárez válthatta gólra a hálóőr bizonytalanságát.

A huszonötödik percig kereste magát Dél-Korea. Urugay az ő térfelükön védekezett, de nem tudtak több gólt lőni. Ezután leült a meccs, ám még így sem lehetett a csoportmeccsek kínos óvatoskodásához hasonlítani.

A negyvenedik perctől már lehetett érezni, hogy a koreaiakat nem leírhatóak. Többet birtokolták a labdát, csak az ötlet és a gól hiányzott. Ennek ellenére kétszer is veszélyes helyzetet alakítottak ki az urugayiak. Fordulatból nem volt hiány.

A második félidőtől a koreaiak a kapuhoz szögezték ellenfelüket. A 67. percben egyenlítettek a egy kapushibának köszönhetően. Nem volt nagy gól, de a meccs ezután még jobb lett. Urugay nem akart hosszabbításra játszani. A vébén eddig még nem látott iramot mutatott be a két csapat.

Suárez a 80. percben szerezte vissza a vezetést egy gyönyörű kapufára csavarodott góllal. Ezután az utolsó perceket kivédekezte a dél-amerikai csapat. Izgalmas, jó meccsen jutottak az urugayiak a legjobb nyolc közé.

USA – Ghána: 1-2

A játékvezető Kassai Viktor, a sztárvendég pedig maga Bill Clinton, egykori amerikai miniszterelnök és az orális szex tiszteletbeli nagykövete volt.

Az ötödik percben vezetést szerzett Ghána. Amerikai labdavesztés után 16 méterről Boateng lőtt a kapuba. Igazi akciógól Ghánától.

A 31. percben és a félidőben cserélt az amerikai kapitány. Jót tett a csapatnak és a meccsnek is.

Óriási iram és amerikai nyomás jellemezt a második félidő elejét. A 61. percben büntetővé érett a dermesztő amerikai fölény. Kapufás tizenegyessel egyenlít Donovan. Az USA ismét fölállt, és esélyt szerzett a fordításra. Szerintem direkt így tervezték, bár Ghána kapusa nagyon megnehezítette az életüket.

A csapatok nem bírtak egymással a rendes játékidőben, jöhetett a világbajnokság első hosszabbítása, és a műsorvezető is elsüthetett egy-két Bill Clinton-bölcsességet.

Ghána visszaszerezte a vezetést a hosszabbítás elején A. Gyan révén. Még jó, hogy nincs aranygól, mert sok élménytől fosztott volna meg minket. Ha már búcsúznia kellett a nagyon szimpatikus amerikai csapatnak, legalább nézhettük őket még egy félórát.

Ghána tizenegyesek nélkül jutott tovább, és megküzdhet Urugay csapatával a legjobb négy közé jutásért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását