2024. május 18. - Erik, Alexandra

Anelka beszólt, kiszórták

A mexikóiakkal szemben vereséggel végződő világbajnoki labdarúgó-mérkőzés második félidejében azért nem léphetett pályára a franciák csatára, Nicolas Anelka, mert a szünetben trágár módon válaszolt Raymond Domenech szövetségi kapitánynak. Christian Teinturier, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) alelnöke a játékos kizárását követeli.
2010. június 19. szombat 17:58 - HírExtra
Az állítólagosan elhangzott trágár mondatokkal a címlapján jelent meg szombaton a L,Équipe című francia sportlap, amely néhány óra alatt hatalmas vitát váltott ki Franciaországban.

Az újság beszámolója szerint a csütörtöki mérkőzés félidejében, 0-0-s állásnál a szövetségi kapitány még nem akarta lecserélni Anelkát. Taktikai utasításokat adott neki, amelyeket a csatár kritizált. Ekkor Domenech azzal fenyegette meg, hogy ha nem tartja be, amit kért tőle, lecseréli. A csatár szájából több fültanú előtt ekkor hangzott el az ominózus mondat (Va te faire enculer, sale fils de pute - Menj a p...ba, a k..va anyádat!), amelyre válaszul Domenech nem engedte vissza a pályára a Chelsea játékosát, akinek helyét a második félidőre André-Pierre Gignac vette át.

"Ha ezek a szavak tényleg elhangzottak, nem is értem, hogy lehetett még tegnap is a csapatban. Azonnal ki kellett volna zárni vagy pedig bocsánatot kellett volna kérnie. Nem jelenhetett volna meg újra a francia válogatott mezében. Senki nem viselkedhet így" - mondta a France Info hírrádióban Christian Teinturier, az FFF alelnöke.

A botrány kirobbanását követően Roselyne Bachelot, a sportért és egészségügyért felelős csúcsminisztérium vezetője közleményében "visszafogottságra és méltóságra" kérte a francia válogatott valamennyi játékosát.

"A Kékekre nehezedő erős nyomás ellenére nem engedhető meg ilyen szélsőséges viselkedés. A játékosok nem feledhetik, hogy a nemzeti mezt viselik, és hogy sok fiatal példaként tekint rájuk. Ez visszafogottságra és méltóságra kötelezi őket" - írta a miniszter.

Az RMC rádió szerint Raymond Domenech, a csapatkapitány Patrice Evra és Nicolas Anelka délelőtt megbeszélést folytattak a válogatott főhadiszállásán, Knysnában, az Indiai-óceán partján elterülő Pezula ötcsillagos szállodában, miután a L,Equipe cikke vezető hír lett Franciaországban. A rádió úgy értesült, hogy Anelka szeretne mielőbb nyilvánosan megszólalni, de az FFF egyelőre ezt nem támogatja.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását