2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Látványos argentín diadal Dél-Korea felett

Argentína helyenként látványos játékkal, magabiztosan legyőzte a Koreai Köztársaságot csütörtökön a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában, ezzel gyakorlatilag már továbbjutónak tekinthető.
2010. június 17. csütörtök 16:36 - HírExtra
A nigériaiakat 1-0-ra verő dél-amerikaiak és a görögöket 2-0-ra legyőző ázsiaiak találkozója dél-amerikai fölénnyel kezdődött, a helyenként látványos megoldásokat bemutató Maradona-legénység mégis egy váratlan góllal jutott vezetéshez, Park Dzsu Jung balszerencsés mozdulata révén. Az előny nemsokára megduplázódott, amikor Higuaín a leshatárról, fejjel vette be Dzsung Szung Rjong kapuját. A dél-koreaiak csak távoli lövésekkel próbálkoztak, és a játék képe alapján némileg váratlanul szépítettek, egy hatalmas argentin védelmi hibát követően.

Szünet után rákapcsoltak a Vörös ördögök, többször is egyenlíthettek volna, de csak a gólhelyzetig jutottak. Egy ideig alig forogtak veszélyben a kapuk, mígnem Messi alakítása után Higuaín előbb növelte, majd egy újabb szép támadás végén bebiztosította a dél-amerikai diadalt.

Sikerükkel az argentinok gyakorlatilag továbbjutónak tekinthetők, míg a dél-koreai csapat három ponttal a B csoport második helyéért maradt versenyben.

B csoport, 2. forduló:
Argentína-Koreai Köztársaság 4-1 (2-1)
--------------------------------------
Johannesburg, Futballváros Stadion, 82 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (belga)
gólszerzők: Park Dzsu Jung (16. - öngól), Higuaín (33., 76., 80.), illetve Li Csung Jong (45+1.)
sárga lap: Gutierrez (54.), Mascherano (55.), Heinze (74.), illetve Jeom Ki Hun (10.), Li Csung Jong (34.)

Argentína:
Romero - Demichelis, Samuel (Burdisso, 23.), Heinze - Gutierrez, Mascherano, Rodriguez, Di Maria - Messi, Tévez (Agüero, 75.), Higuaín (Bolatti, 82.)

Koreai Köztársaság:
Dzsung Szung Rjong - Oh Beom Szeok, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu - Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Nam Il a szünetben), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong, Park Dzsu Jung (Li Dong Guk, 81.) - Jeom Ki Hun

I. félidő:
---------
16. perc: öngóllal szereztek vezetést az argentinok: Messi bal oldalról beívelt szabadrúgásába Park Dzsu Jung olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a lábáról a hálóba vágódott a labda (1-0).
33. perc: egy bal oldali beadást Burdisso megcsúsztatott, Higuaín pedig az ötösről felugorva a bal alsó sarokba bólintott (2-0).
45. perc: az első félidő hosszabbításában Demichelis egy ügyetlen mozdulattal elvesztette saját 16-osánál a labdát, amelyre lecsapott Li Csung Jong, és a kivetődő Romero mellett a kapuba helyezett (2-1).

II. félidő:
----------
76. perc: Messi futott el a bal oldalon, lövését Dzsung Szung Rjong kiütötte, de az aranylabdás csatár duplázhatott, és a labda a kapufa tövéről Higuaín elé perdült, aki közelről nem hibázott (3-1).
80. perc: mintaszerű passzolgatás végén Messi ugratta ki a bal oldalon Agüerót, aki középre emelt, és Higuaín a jobb sarokba fejelt (4-1).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását