2024. május 3. - Tímea, Irma

Az EU vezetői nyugtatni készülnek

Az Európai Unió állam- és kormányfői a héten újabb kísérletet tesznek a piacok meggyőzésére, hogy képesek kordában tartani az adósságválságot a gazdaságpolitikai együttműködés és a költségvetési fegyelem erősítésével.
2010. június 13. vasárnap 14:26 - HírExtra
A csütörtökre tervezett csúcstalálkozó programján lesz a gazdasági növekedés gyorsítása és a munkanélküliség csökkentése a Reuters hírügynökség vasárnapi előzetese szerint. Az egység megmutatása segíthet meggyőzni a piacokat, hogy az EU-nak van közös válasza a tizenegy éve alapított euróövezet eddigi legsúlyosabb válságára, és meg tudja akadályozni a görögországihoz hasonló adósságproblémák megjelenését más országokban.

"A legfontosabb most rendet teremteni a közfinanszírozásban. Költségvetési konszolidációra és új pénzügyi stabilitási kultúrára van szükség Európában. Európa tudatára ébredt, hogy nem tartották be a szabályokat, és most be kell tartani őket. A szabályok megkerülése közös gazdasági jövőnket teszi kockára. Az ellenkező irányba kell mozdulnunk, meg kell erősíteni szabályainkat és az EU-beli gazdaságirányítás módszereit" - idézte a hírügynökség az Európai Bizottság elnökét, José Manuel Barrosót.

Az EU vezetőinek gondolniuk kell azokra az aggodalmakra is, hogy az adósságválság továbbterjedhet az euróövezeten kívüli, nagy deficitű vagy adósságú EU-országokra, amilyen Nagy-Britannia vagy Magyarország - írta a Reuters. A hírügynökség szerint Nagy-Britannia mindenesetre elég ellenségesen szemléli a szorosabb költségvetés-felügyeletre irányuló EU-beli törekvéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását