2024. április 16. - Csongor

Lendvai szerint a Fidesz megbukott hitelességből

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz megbukott hitelességből, amikor Varga Mihály, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kénytelen volt visszavonulót fújni, és mindent visszavonni, amit eddig a kormánypárt állított vagy ígért.
2010. június 5. szombat 15:15 - HírExtra
Lendvai Ildikó szombati közleményében azt írta, hogy az eredmény szempontjából mindegy, hogy a Fidesz eddigi felelőtlen nyilatkozatai milyen okból születtek. "Akár ostobaságból, akár önös gazdasági vagy politikai spekulációk miatt tették, amit tettek, kijelentéseikkel majdnem a szakadékba döntötték a forintot, a Magyarország iránti, sokak áldozata árán visszaszerzett bizalmat" - fűzte hozzá.

Az MSZP elnöke Varga Mihály szombati megállapításait úgy értékelte: ki kellett mondani, hogy a Fidesz eddigi nyilatkozatai "nem voltak szerencsések". "Nincs államcsőd", ha csak a Fidesz elő nem idézi - mutatott rá Lendvai Ildikó, és idézte Varga Mihályt, aki kijelentette, hogy "a magyar gazdaság helyzete konszolidált". Szemben az eddigi rágalmakkal "a hiány tartható" - tette hozzá a pártelnök.

A Miniszterelnökség államtitkára szombaton ismertette a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentését. Arra a kérdésre, hogy csődközeli-e a magyar gazdaság helyzete, Varga Mihály azt válaszolta: a helyzet konszolidált, a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható, de ehhez a kormánynak intézkedéseket kell hoznia.

Megfogalmazta azt is, hogy túlzó minden olyan összevetés, amely magasabb kockázati felárral rendelkező országgal hasonlítja össze Magyarországot, "ha ezt egy kolléga teszi, az pedig nem szerencsés".

A forint árfolyama az elmúlt napokban a közép-európai valuták árfolyam-alakulását követte - emlékeztetett az államtitkár. Nyomatékosította: a kormánynak egyébként nem az a dolga, hogy a monetáris politikával foglalkozzon, hanem az, hogy fiskális téren tegye rendbe a folyamatokat, és tartható legyen a tervezett deficitcél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. június 5. 22:17
Megbukott??? Hát nem most!
Különben: Bagoly mondja verébnek...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását