2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP: nyissák újra a krízisalapot

Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy az árvízkárosultak támogatására nyissa újra a krízisalapot és nevezzen ki kormánybiztost az árvízkárok felmérésére. A szocialisták pénzgyűjtésbe is kezdtek az árvízkárosultak javára.
2010. június 4. péntek 18:11 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken az MTI-nek azt mondta: felkérik az Orbán-kormányt, rendeletmódosítással tegye lehetővé, hogy a közvetlen krízishelyzetbe került családok pénzbeli támogatásban részesülhessenek a krízisalapból.

A szocialisták azt is kérik az új kabinettől, hogy a központi költségvetésből ne csak az önkormányzatok kaphassanak támogatást a kárrendezéshez, hanem a magántulajdonokban esett károk enyhítésére is legyen mód.

A szóvivő közölte: azt is fontosnak tartják, hogy kormánybiztos irányítsa a károk felmérését és a kárrendezést, mivel több minisztérium feladatkörébe tartoznak ezek a problémák.
Nyakó István elmondta: az MSZP országgyűlési frakciója pénzgyűjtéssel kíván hozzájárulni a kárenyhítéshez, és a Baloldali Önkormányzati Közösség polgármesterei, önkormányzati képviselői is gyűjtést szerveznek szűkebb pátriájukban.

Hozzátette: felkérték az MSZP megyei elnökeit, hogy a helyi szervezetek bevonásával indítsanak gyűjtést a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

Nyakó István azt mondta, a nemzeti összetartozás napján fontos azokra is gondolni, akik ma nem tudnak emlékezni, ezért felkérnek minden pártot, civil szervezetet, magánszemélyt, hogy segítsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását