2024. április 27. - Zita

Szabad a terror!

Szabad marad a két évvel ezelőtt gyilkos mumbai (Bombay) merényletek feltételezett értelmi szerzője, miután a pakisztáni legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy nincs elegendő bizonyíték a bebörtönzésére.
2010. május 25. kedd 15:01 - HírExtra
Mohammed Szaídot, a szélsőséges Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) iszlám szervezet létrehozóját azzal gyanúsítják, hogy kitervelte és irányította az India pénzügyi központjában 2008 novemberében 174 emberéletet követelő merényletsorozatot. Miután több pakisztáni bíróság is úgy döntött, hogy a beterjesztett bizonyítékok alapján Szaídot nem lehet perbe fogni, a pakisztáni kormány a legfelsőbb bírósághoz fordult. A legfőbb bírói testület azonban megerősítette az ítéleteket.

Nirupama Rao indiai külügyi titkár csalódottan nyilatkozott a döntésről. "A mumbai terrortámadás értelmi szerzőjének tartjuk Mohammed Szaídot. Nyíltan dzsihádra (szent háborúra) biztatott India ellen. India elegendő bizonyítékot adott át Pakisztánnak Szaíd szerepéről és tevékenységéről" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását