2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lendvai: Orbánnak meg kell nyugtatnia a Zembereket!

Lendvai Ildikó szerint az MSZP megnyugvással fogadja, hogy a Fidesz a nyilvánosság előtt már nem akarta felvállalni azt, amit eldugott a törvényjavaslatban - vagyis nem emeli kétszázezer forinttal a miniszteri fizetéseket - de Orbán Viktornak meg kell nyugtatnia a közvéleményt, hogy miniszterelnökként valóban csökkenti a tárcavezetők fizetésért.
2010. május 17. hétfő 18:23 - HírExtra
A távozó pártelnök az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy Navracsics Tibor (Fidesz) vezérszónoklatában az hangzott el, belekerül a törvénybe, hogy húsz százalékkal csökkenthető a miniszterek fizetése. Véleménye szerint ez így azonban kevés, mert Bajnai Gordon ténylegesen csökkentette is a tárcavezetők fizetését.

Hozzátette: a fizetésekre vonatkozó paragrafus a miniszterelnöknek csak egy lehetőséget ad, ezért tudniuk kell, él-e ezzel a lehetőséggel a kijelölt kormányfő.

Orbán Viktor mintha távol lenne a saját kormányának szerkezetéről szóló vitán, de remélem, ha itt a parlamentben nem, akkor hamarosan - lehetőleg 24 órán belül - a nyilvánosságot megnyugtatja, hogy ő tényleg csökkenteni is fogja a miniszterek fizetését - fogalmazott a politikus.

Lendvai Ildikó kijelentette: készséggel elhiszik, hogy Navracsics Tibor nem tudta mit ír alá, bár ezt azért egy kicsit nyugtalanítónak tarják a későbbiekre nézve. A törvényjavaslat másik aláírója azonban - mint mondta - Répássy Róbert, akinél szerinte nehezen hihető a figyelmetlenség, hiszen ő jegyezte egy évvel ezelőtt azt a módosító indítványt, amely kevesellte a Bajnai-kabinet 15 százalékos fizetéscsökkentését. Azt kérdezte a fideszes politikustól, fenntartja-e 2009-es véleményét, hogy a válság idején a miniszteri fizetéseket a felével kell csökkenteni és ha igen, akkor bead-e ilyen módosító indítványt.

Ha nem, akkor úgy gondolja, hogy véget ért a válság és már nincs szükség csontvázkeresésre és romeltakarításra - folytatta a kérdéseket a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását