2024. április 29. - Péter

IMF: a spanyolokkal és a portugálokkal nincsenek tárgyalásaink

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem folytat semmilyen tárgyalást Spanyolországgal vagy Portugáliával egy lehetséges pénzügyi támogatásról - jelentette be az IMF első vezérigazgató-helyettese csütörtökön.
2010. május 6. csütörtök 17:33 - HírExtra
John Lipsky azt mondta, hogy "még ha az IMF képviselői kontaktusban is állnak ezeknek az országoknak a kormányaival, nem folynak semmilyen konzultációk, vagy tárgyalások egy lehetséges támogatásról". Ugyanakkor pénzügyi körökben elterjedt hírek szerint a jövő héten az IMF szakértőinek egy csoportja Spanyolországba utazik azzal a céllal, hogy elemezzék az euróövezeti ország helyzetét.

Az International Herald Tribune című lap pedig arról számolt be csütörtökön, hogy az amerikai kongresszus számításokat végzett azzal kapcsolatban, mekkora támogatás kellene Spanyolországnak szükség esetén az IMF részéről. A lapértesülés szerint az összeg 600 milliárd dollár körüli.

A spanyol helyzet abban különbözik a Görögországitól, hogy amíg Görögországnak a jelentősre duzzadt államháztartási hiánnyal kapcsolatos gondot kell megoldania, addig Spanyolországban nem az államnak, hanem a magánbankoknak egyre nehezebb új pénzügyi forrásokhoz jutni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását