2024. május 5. - Györgyi

Hiller: egyértelmű döntés volt, hogy az MSZP elnöksége felajánlja a lemondását

Hiller István szerint egyértelmű döntés volt, hogy az MSZP elnöksége felajánlja a lemondását és az volt a lehető leghelyesebb megoldás, amit választottak.
2010. április 26. hétfő 06:30 - HírExtra
Az oktatási miniszter beszámolt arról: az elnökség kora délután ült össze, hogy értékelje a helyzetet.
Arra a kérdésre, miért az a megoldás születetett, hogy a kongresszus döntsön az elnökség sorsáról, azt válaszolta: ez egy nagyon demokratikus megoldás, és ez egyben a lehető leghelyesebb is.

Hiller István szerint azért nem lett volna jó megoldás az, hogy most lemondanak, mert a következő időszakban is nagyon fontos feladatok állnak előttük, megalakul az új parlament, az új MSZP-frakció, megalakul az új kormány, és lezajlik a kormányprogram vitája.

Egyetlenegy olyan pillanat sem képzelhető el, amikor az MSZP-nek nincsen vezetése - közölte.
Hiller István kitért arra: egy alapos értékelő elemzésre az MSZP legfelsőbb döntéshozó testülete, a kongresszus jogosult, ezért támogatta ennek az összehívását. A kongresszus feladatai között említette a pártelnök megválasztását, egy világos és egyértelmű elemzést, és az építkezés elindítását. Fontosnak tartja azt is, hogy a május végi, június elejei kongresszus egy pontos politikai menetrendet is felállítson.

Az MSZP megújításában vagyok érdekelt. Ez az építkezés nem egyszerűen egy pártnak az újjáépítése, hanem a baloldalé, ami hosszabb folyamat - fogalmazott.

Arra a kérdésre, van-e az elnökségben egyetértés abban, hogy Mesterházy Attila lesz a párt új elnöke, azt felelte: erről testületi álláspont nincs.

Hozzátette: azért hívják össze a kongresszust, hogy az ilyen kérdésekben döntsön.
Emlékeztetett arra: amikor annak idején őt elnöknek jelölték, akkor azt mondta, "támogass vagy hallgass". Ez a tételmondat nem csak arra az időszakra vonatkozik, és magam számára is kötelező - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását