2024. április 30. - Katalin, Kitti

A távfűtés és a gázfűtés egálban áll

Míg korábban olyan hírek röppentek fel, hogy több épület szeretne leválni a távhőszolgáltatásról, most pont az ellenkezőjére akadnak példák - írta a Magyar Hírlap.
2010. április 16. péntek 09:02 - HírExtra
A lap azt írta, hogy a téli időszak bebizonyította: a korszerűsített távhőszolgáltatás olcsóbb, mint a gázfűtés. Ez is közrejátszik abban, hogy új intézmények csatlakoznak a rendszerhez, s már olyan lakótömb is van, amely évekkel ezelőtt vált le a távfűtésről, s most visszatérne. A változást az okozza, hogy megszűnt a távfűtés versenyhátránya a gázfűtéssel szemben.

Öt százalékra csökkent a távfűtés áfája, emelkedett a gázár, s ezek mellett az Ökoplusz program véget vet annak a gyakorlatnak, hogy az ablaknyitással szabályozzák a hőfokot a lakásokban.

Az elmúlt évekhez képest annyira megváltozott a helyzet, hogy már egy új budapesti lakópark is távhőszolgáltatással kívánja biztosítani a fűtést. Ezt a megoldást választotta a XI. kerület legújabb bevásárlóközpontja is - írta a Magyar Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását