2024. május 2. - Zsigmond

Újabb balhé a Gázai-övezetben

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász - feltehetően egyiptomi kérésre - lezárta az övezetet Egyiptommal összekötő, csempészésre szolgáló alagutakat. Az egyiptomi kérés mögött az az izraeli figyelmeztetés áll, amely szerint félő, hogy a szélsőségesnek tartott Hamász fegyveresei a Sínai-félszigeten üdülő izraeli turistákat rabolnak el, és az alagutakon át a Gázai-övezetbe viszik őket. Egyiptomban attól tartanak, hogy ha ez bekövetkezik, Izrael légicsapásokkal válaszol.
2010. április 14. szerda 17:36 - HírExtra
Az alagutakat néhány órával azután zárták be, hogy a Sínai-félszigeten tartózkodó izraeli állampolgárok otthonról hivatalos figyelmeztetést kaptak, amely szerint az izraeli hatóságoknak konkrét bizonyítékaik vannak a tervezett emberrablásokról.

A gépkocsikkal is járható, több száz folyosót azt követően építették, hogy csaknem négy évvel ezelőtt Izrael és Egyiptom gyakorlatilag zár alá helyezte a Gázai-övezetet, miután a Hamászhoz kötődő fegyveresek elfogtak és Gázába hurcoltak egy izraeli katonát.

A blokád kivédésére, áruk, pénz, fegyver és emberek csempészésére szánt alagutak létfontosságúak a területen élő 1,5 millió szegény palesztin ellátása szempontjából. Legtöbbjüket magánszemélyek üzemeltetik, de olyanok is vannak köztük, amelyeket teljes egészében a Hamász ellenőriz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását