2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyurcsány ismét mondott valamit

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországon ma könnyebb az élet, mint volt 2001-ben. A volt kormányfő erről csütörtökön Budapesten beszélt, amikor bemutatta a Táncsics Alapítvány által kiadott, Gyarapodó Magyarország 2002-2010 című könyvet.
2010. április 8. csütörtök 13:25 - HírExtra
Az alapítvány kuratóriumának elnökeként Gyurcsány Ferenc leszögezte: nem volt könnyű az elmúlt nyolc év; "soha ilyen bonyolult és összetett körülmények között sem kormány, sem az ország nem élt, mint az elmúlt időszakban, indokolatlan és oktalan politikai háborúskodás árnyékolta be ezeket az éveket, de amíg voltak, akik háborúskodással foglalkoztak, az ország nagyobbik része dolgozott".

Elmondta, hogy a könyv a Kossuth kiadó közreműködésével készült tízezer példányban; kiadvánnyal az MSZP-frakció tagjain keresztül szeretnék megköszönni sok ember elmúlt nyolc évben végzett munkáját - tette hozzá a volt a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc aláhúzta: a könyvben nem titkoltan az ország a "szebbik arcát mutatja", azt, amely az elmúlt 8 év küzdelmeiben születve egy gyarapodó országot mutat, amelyre a polgárok joggal lehetnek büszkék, amit a könyv bemutat, az az ország sikere.

Szerinte az az ország, amely saját teljesítményét nem ismeri, annak más sem fogja elismerni a teljesítményét.

Azért volt szükség egy ilyen könyv kiadására, mert Magyarország oktalanul kevésbé hisz magában, mint tehetné, és többet foglalkozik kudarcaival, mint azzal, amire képes - fejtette ki.
Az ex-miniszterelnök úgy értékelte, Baross Gábor és Klebersberg Kunó munkásságához mérhető az elmúlt nyolc év közlekedési-, oktatási infrastruktúra fejlesztése.

A 160 oldalas könyv a 2002. április 7-i választásoktól 2010. február 22-ig kronológiai sorrendben írja le a kormányzati munkát, az "ezermilliárdos" fejlesztést képekkel illusztrálja, és számba veszi a fejlesztéseket, illetve a nyolc év kulturális-, sportsikereit. A kiadványt a volt miniszterelnök egykori főtanácsadója, Grézy Zsolt állította össze. A példányok többségét a szocialista frakció tagjai kapják meg, illetve a könyv két fővárosi könyvesboltban 1.980 forintért meg is vásárolható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását