2024. március 29. - Auguszta

A hülyeség ideát van

Csaknem kiürítettek egy kisvárost Jordániában egy tréfa miatt, mely szerint 3 méter magas földönkívüli lények lopóztak a településre éjszaka.
2010. április 6. kedd 11:20 - HírExtra
A látogatásról az al-Gad című helyi lap adott hírt még április elsején. A tréfa által elindított eseményfolyamról azonban csak hétfőn nyilatkozott a város polgármestere, Mohammed Mleihan. Bevallotta, hogy ő is elhitte a hírt, miszerint Dzsafr városa mellett idegen űrhajó - vagy legalábbis azonosítatlan repülő tárgy, azaz UFO - szállt le, abból pedig hatalmas űrlények léptek ki.

A polgármester biztonsági erőket küldött az idegenek felkutatására, a gyerekek másnap nem mentek iskolába, szüleik rettegtek, hogy megtámadják őket a földönkívüliek, a hatóság pedig kis híján mindenkit evakuált a városból.

Utólag a jordániai belbiztonsági szolgálat emberei is megszólaltak az ügyben - bár névtelenségbe burkolózva - és megerősítették, hogy csaknem belekezdtek Dzsafrban a vészhelyzetek kezelésére szolgáló akcióterv megvalósításába.

A polgármester kilátásba helyezte, hogy pert indít a lap ellen, amely viszont azzal védekezik, hogy híréről ordított: csak tréfa.

Emlékezetes, hogy hasonló pánikot okozott az Egyesült Államokban Orson Welles amerikai filmes óriás 1938-ban rádiójátékával, mely élő adásban közvetítette, ahogy marslakók megszállják a Földet. Az amerikaiak közül jó páran fegyverre kaptak, hogy megküzdjenek az idegenekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását