2024. április 20. - Tivadar

Civilek figyelik az NBH munkáját

A kormány háromtagú civil bizottságot állít fel, amely felügyeli és ellenőrzi az NBH-nál őrzött mágnesszalagokon található adatok hiánytalan feldolgozását, minősítésük felülvizsgálatát, majd a minősítés alól feloldott anyagok levéltárba adását - értesült hétfőn az MTI.
2010. április 5. hétfő 14:10 - HírExtra
Az MTI információi szerint a miniszterelnök kedden jelenti be a kormány erről szóló döntését és kéri fel nyilvánosan is Kenedi János történészt a testület vezetésére.

Az érdemi munka megkezdésétől egyéves határidőt tűzött a kormány a nemzetbiztonsági szolgálatok és a most létrejövő bizottság számára a hálózati nyilvántartás levéltárba adására. Ezután csak azok az adatok maradhatnak a nemzetbiztonsági szolgálatoknál, amelyek Magyarország biztonságának védelméhez most is elengedhetetlenül szükségesek.

Az MTI úgy tudja: a mostani felülvizsgálat során a bizottság tagjai - nemzetbiztonsági átvilágításukat követően - betekinthetnek majd az érintett iratokba, és javaslatot tehetnek a nyilvántartásban található adatok minősítésének felülvizsgálatára.

Idén év elejére készültek el informatikai szakemberek a 18 mágnesszalagon található adatok átmentésével. A mágnesszalagokon található hálózati nyilvántartás több tízezer hálózati személy nevét, fedőnevét, azonosító adatait és beszervezési dossziéjának számát, valamint egy, a számítógépes nyilvántartás során alkalmazott kódszámát tartalmazza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását