2022. november 29. - Taksony

Térfigyelő kamerákkal a bűnözők ellen

Heteken belül 65 térfigyelő kamera működik majd Pécsett, a rendszer tesztüzemét szerdán mutatták be a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pécsi központjában.
2010. március 24. szerda 21:35 - HírExtra
A rendszer kiépítése lassan két éve tartanak, jelenleg négy kihelyezett kamerát tesztelnek Pécs utcáin.

Murai Ágnes sajtóügyeletes tájékoztatása szerint a kialakított öt munkaállomás mindegyikéről 16 kamerát figyelnek és irányítanak majd zömében közterület-felügyelők és szabadidős rendőrök. Kitért rá: amint mind a 65 kamera a helyére kerül, és a többi körülmény is adott lesz, öt operátor dolgozik majd a központban, valamint a szolgálat vezetője, aki ha történik valami, értesíti a járőröket.

A sajtóügyeletes szerint nem a tilosban parkolókat szeretnék kiszűrni, hanem a zsebtolvajokra, rablókra, térrongálókra utaznak, mivel alapvetően ezeket hivatott megakadályozni a rendszer. Emellett még kötelesek eljárni a kisebb szabályszegések esetében is, mivel a törvény erre kötelezi őket - hangsúlyozta.

A rendszer fenntartása évente 60-80 millió forintjába kerül majd Pécsnek. Elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében megújult helyszíneken és a legrosszabb bűnügyi statisztikájú területeken helyeznek ki kamerákat a baranyai megyeszékhelyen. Ezen felül a Péccsel szomszédos Kozármisleny utcáit további tíz berendezéssel szerelik föl. A fővárosban és Baján szerzett tapasztalatok szerint a kamerák önmagukban is visszatartó erőt képviselnek, azaz eleve kevesebb bűncselekmény történik a megfigyelt városrészekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását