2024. május 17. - Paszkál

Lesz-e egészségügyi reform?

John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus frakciójának vezetője vasárnap, az egészségügyi reformtörvényről szóló szavazás napján kijelentette: a demokrata többségű kongresszus elfogadhatja a törvényt, ám a republikánusok a reform visszavonásán fognak dolgozni, ha megnyerik a novemberi választásokat.
2010. március 21. vasárnap 19:41 - HírExtra
Boehner az NBC televízióban közölte: pártjának az a szándéka, hogy ha a félidős kongresszusi választásokon többséget szerez, akkor hatálytalanítja a reformtörvényt. Úgy tűnik, vasárnap lezárul a betegbiztosítási rendszer átfogó átalakítását célzó küzdelem. Várhatóan 18 és 24 óra - budapesti idő szerint 23 óra és hajnali 5 óra - között kerül sor a kongresszusi szavazásra.

Barack Obama elnök és a kongresszus demokrata párti vezetése napok óta személyesen igyekszik meggyőzni a tétovázó képviselőket, hogy voksoljanak igennel. Steny Hoyer, a demokraták frakcióvezetője - ugyancsak vasárnap az NBC televízióban - arról beszélt: már csak néhány szavazatot kell megszerezniük. John Larson, a demokrata vezetőség másik tagja a CNN hírtelevízióban viszont már azt mondta: "megvannak a szavazataink".

A republikánus Boehner szerint a demokratáknak nincsen elegendő szavazatuk, ám ha mégis elfogadják a törvényt, a képviselőházi többség elvesztésével fognak fizetni novemberben. Michael Steele, a Republikánus Párt országos bizottságának elnöke is leszögezte: vissza fogják vonni a reformokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását