2024. május 11. - Ferenc

Christiane Amanpour az ABC-nél!

Christiane Amanpour, a CNN amerikai hírtelevízió legendás külpolitikai tudósítója a rivális ABC News hírcsatornához szegődik, nyártól már Washingtonban fog dolgozni, a vasárnapi This Week közéleti-politikai műsor vezetője lesz.
2010. március 19. péntek 20:30 - HírExtra
Amanpour az egyik legjobban csengő név a külpolitikai tévés újságírásban: az elmúlt két évtizedben számtalan háború valóságát hozta közel a nézőkhöz, tudósított éhínségek és természeti katasztrófák helyszíneiről, a világ sok vezetőjével készített interjút. Milliók láthatták anyagait, amelyeket egyebek mellett Irakból, Afganisztánból, Izraelből, Pakisztánból, Szomáliából, Ruandából és a Balkánról küldött.

Jim Walton, a CNN elnöke azt mondta: Amanpour, azóta, hogy a hírtévé nemzetközi tudósítója lett 1990-ben, öregbítette a CNN hírnevét, tekintélyt szerzett a csatornának.
A veterán külpolitikai tévés újságíró váltása meglepte az elemzőket, mert a This Week profiljában elsősorban a belpolitikai történésekkel kapcsolatos háttértudósítások szerepelnek.

A londoni születésű Amanpour - aki iráni apa és brit anya gyereke, az angol mellett folyékonyan beszél perzsául és franciául - augusztustól kezdi meg új munkáját. Elmondta: külpolitikai tudósítóként mindig azt tekintette küldetésének, hogy megmutassa, a nemzetközi események közvetlenül kihatnak az amerikaiak életére.
Férje James Rubin - korábbi diplomata és újságíró, jelenleg a Columbia Egyetem professzora -, aki Hillary Clinton külügyminiszter és Barack Obama elnök informális külpolitikai tanácsadói közé tartozik.

Az 52 éves újságíró 27 éve dolgozik a CNN-nél, a This Week élén George Stephanopoulost váltja, aki a Good Morning America című reggeli műsor egyik vezetője lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását