2024. május 16. - Mózes, Botond

Listát állít Borsodban az LMP

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már biztosan állít területi listát a Lehet Más a Politika (LMP): a megyében eddig három jelölt regisztráltatta magát, miután összegyűjtötte és leadta az induláshoz szükséges 750 érvényes ajánlócédulát - közölte Mile Lajos, az LMP választmányi tagja hétfői miskolci sajtótájékoztatóján.
2010. március 8. hétfő 17:02 - HírExtra
Az LMP-nek jók az esélyei arra, hogy minden megyében legyen listája, és így természetesen országos listája is, az pedig most már biztos, hogy a pártra Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi, tehát mind a 13 egyéni választókerületében lehet szavazni - közölte Mile Lajos.

A megyében eddig Király Bálint a 7-es számú, Kazincbarcika központú, Koleszár Sándor a 10-es számú, Sátoraljaújhely központú és Bihi Miklós a 9-es számú, encsi központú választókerületben gyűjtötte össze az áprilisi országgyűlési választáson való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.

Mile Lajos elmondta: az elkövetkező napokban tovább folytatják a cédulák gyűjtését, az LMP célja továbbra is az, hogy mind a megyében, mind pedig az ország 176 egyéni választókerületben megmérettesse magát.

"A helyzet biztató", a gyors és látványos sikert azonban hátráltatja, hogy a nagy pártok óriási anyagi háttérrel és aktivistákkal hatalmas energiákat mozgattak meg, hogy minél hamarabb, minél több cédulát szedjenek össze, ez azonban a kis pártok, így az LMP munkáját is megnehezítette, hiszen mind pénzben, mind emberben töredéknyi erőforrás áll rendelkezésünkre - mondta Mile Lajos.

A politikus úgy vélte: a választók részéről érzékelhető a közöny, egy egyfajta megszokás, indulatosság, ez pedig azzal jár - különösen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében -, hogy senkinek sem akarják oda adni a kopogtató cédulát, hiszen "elegük van a politikából és a politikusokból, és akiket eltölt az indulatosság, az elégedetlenség, azok hajlamosak szélsőséges, radikálisabb megfogalmazásokkal élő formációkra" oda adni az ajánló szelvényt.

Az LMP azokat szeretné megnyerni, akik okkal és joggal elégedlenek a jelenlegi helyzettel, és a most megtapasztaltakkal - tette hozzá, megjegyezve: helyben, az elkövetkező időszakban Miskolcra fókuszálnak, bízva abban, hogy már ezen a héten eredménnyel járnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lista első öt helyén Király Bálint, Mile Lajos, Bari Judit, Subicz Róbert és Vályi Nagy Zsolt szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását