2024. május 16. - Mózes, Botond

Rálőttek az MKP Nyitra megyei önkormányzati képviselőjére

Rálőttek szerda este kilenc óra tájban családi háza előtt Basternák Lászlóra, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Nyitra megyei önkormányzati képviselőjére, Ógyalla főellenőrére - közölte az Új Szó Online.
2010. március 4. csütörtök 13:55 - HírExtra
Az incidens indítéka és háttere egyelőre ismeretlen. Basternák a szlovákiai magyar napilap internetes honlapjának azt mondta: feleségével kutyasétáltatásból tértek éppen haza, amikor rálőttek. A forrás szerint nem ez volt az első támadás Basternák László ellen, aki az előző választási ciklusban a dél-szlovákiai kisváros polgármestere volt.

Renáta Cuháková, a Nyitra megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI tudósítójának telefonos érdeklődésére megerősítette a tényt. "Igen, a hír igaz. A nyomozás folyamatban van. Utána tájékoztatást adunk" - fejtette ki a szóvivő.

"Szerencsére nem engem, hanem a bejárati ajtó zárját találta el a golyó. A feleségem még az utcán volt, de ő is csak annyira emlékszik, hogy abból az irányból érkezett a támadó, ahonnan mi is jöttünk. Odaért a házunkhoz, lőtt, és sietve távozott is. Az arcát sajnos a feleségem nem látta, mert jól behúzta a csuklyát az arcába" - mondta a megyei önkormányzati képviselő.

Basternák László az MKP ismert személyisége, a párt révkomáromi járási elnöke, s neve várhatóan rajta lesz az MKP parlamenti képviselőjelöltjeinek listáján is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását