2024. május 10. - Ármin, Pálma

Több mint félmillió eurót érhet a győzelem

Fejenként akár 550 ezer eurós (148,5 millió forint) prémium is járhat a spanyol válogatott tagjainak, amennyiben megnyerik a nyári labdarúgó-világbajnokságot.
2010. március 2. kedd 15:02 - HírExtra
Az El Mundo című lap keddi cikke emlékeztet arra, hogy ez a jutalom - ha az összeg a szövetség és az érintettek egyeztetése után véglegessé válik - több mint a duplája annak, mint amennyit az Európa-bajnoki aranyért utaltak, a 2008-as torna után ugyanis valamennyi futballista 250 ezer eurót kapott.

A cikk szerzője megemlíti, hogy a spanyolok mellett ugyancsak az esélyesek közé sorolt angoloknak játékosonként 450 ezer eurónak megfelelő összeget ér a végső győzelem, míg a szintén favorit brazilok esetében ez az összeg 300 ezer, a németeknél pedig 250 ezer euró.

A spanyol futball pénzügyi viszonyait jelzi, hogy a meglehetősen nagyvonalú vb-győzelmi prémium még mindig csak alig több mint a fele a Real Madridnál beígért 950 ezres fejenkénti jutalomnak, amelyhez a bajnokság és a Bajnokok Ligája megnyerésével juthatnak hozzá a fővárosi csapat játékosai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását