2024. május 13. - Szervác, Imola

A kormány bekérdezett az IMF-nél

A kormány a Nemzetközi Valutalaptól (IMF) és az Európai Bizottságtól kér információt arról, hogy a Fidesz és az IMF egyeztetésén született-e bármiféle megállapodás - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI kérdésére kedden.
2010. március 2. kedd 20:58 - HírExtra
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden cáfolta, hogy a Fidesz megállapodást kötött volna a Nemzetközi Valutaalappal. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: amíg a Fidesz nem nyeri meg a választást, nem állapodik meg senkivel, így az IMF-fel sem.

Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap budapesti állandó irodájának vezetője kedden a Reuters hírügynökségnek azt mondta: "informális eszmecserét" és nem tárgyalásokat folytattak a Fidesszel a magyar gazdaság helyzetéről. Az informális találkozón a Fidesz képviselői azt mondták, hogy kormányra kerülése esetén a párt a költségvetési hiány csökkentésére törekedik - mondta az IMF budapesti irodavezetője.

Irina Ivascsenko hozzátette: a bruttó hazai termék (GDP) arányában számolt "2010-es államháztartási hiánycél még mindig 3,8 százalék."

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje hétfőn kérte Bajnai Gordontól, hogy tisztázza, a Fidesz kötött-e titkos paktumot a Nemzetközi Valutaalappal az államháztartási hiány növeléséről.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője kedden ismét feltette a kérdést, és azt mondta, nem érti miért ekkora a titkolózás, ha csak nem azért, mert a Fidesz olyan megszorításokra készül, amelyekről eddig hallgatott, vagy esetleg azért, mert egy újabb hitel felvételét kérte az IMF-től.

Az elmúlt napokban a sajtóhírek arról szóltak, hogy az IMF a 7 százalékos államháztartási hiányt nem nézné jó szemmel, de 5-5,5 százaléknál még "becsuknák a szemüket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását