2024. május 21. - Konstantin

Lendvai: földön járó programot várok a jelöltektől

Az MSZP következő négyéves programjában a munkahelyteremtés, a szociális igazságosság és a közbiztonság erősítése mellett a takarékos és méltányos gazdaságpolitikára való törekvés szerepel - mondta Lendvai Ildikó, a párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Nyíregyházán.
2010. február 26. péntek 19:38 - HírExtra
A szocialista politikus szerint nem szabad elpazarolni a válságkezelés és konszolidáció eredményeit, ezért a párt helyi és országos képviselőitől azt várja, hogy programjaik "a földön járjanak".

Ezek ne felelőtlen ígérgetésekből, hanem az eddigi teljesítményekre, és a gazdasági keretekre alapozó vállalásokból álljanak - tette hozzá Lendvai Ildikó.

A politikus elmondta, hogy a párt következő négy éves programjában a munkahelyteremtés, a szociális igazságosság és a közbiztonság erősítése mellett a takarékos és méltányos gazdaságpolitikára való törekvés szerepel. Lendvai Ildikó ugyanakkor úgy vélte, hogy a meginduló gazdasági növekedés eredményeiből azoknak kell először részesülni, akik a legnagyobb áldozatot hozták.

Ezért a részesedést jelképezi a nyugdíjasoknak tett vállalásunk - tette hozzá. A pártelnök szerint elfogadhatatlan, hogy valaki csak a nyugdíjak jelenlegi értékét akarja megtartani, viszont az MSZP folytatni kívánja elkezdett nyugdíjprogramját.

Lendvai Ildikó a munkahelyteremtés kapcsán kifejtette: szélesíteni kívánják az Út a munkához programot, melyben jelenleg a régióban 40 ezren vesznek részt. Legális munkát és nyugdíjszerző időt biztosítsunk ugyanakkor azoknak, akik a piaci viszonyok közt eddig nem tudtak munkahelyhez jutni - tette hozzá. A pártprogram új elemeként említette, hogy különösen hátrányos helyzetű munkavállaló bejárásának költségeit a munkaadó leírhassa adójából, és utalást tett a munkavállalói járulék négy százalékkal történő csökkentésére is. Emellett társadalmilag hasznos munkavégzésnek ismernék el a családban végzett munkát, melynek példájaként az ápolási díj munkaviszonnyá történő alakítását jelölte meg.

Igazságosabb szociálpolitikát és rendet ugyanakkor csak jogos és törvényes eszközökkel lehet teremteni - hangsúlyozta Lendvai Ildikó. "Már tudjuk, hogy a terrorizmusnak kiterjedtebb hálózata és drámaibb tervei vannak a Magyarok Nyilai formájában, és tudjuk azt is, hogy van egy választáson induló politikai párt, amely egy terrorista szervezet katonai vezetőjét védi, jelölésével kacérkodik" - mondta.

Látni kell hogy a Jobbik, és mindazok, akik ennek szervezetnek tevékenységét mentegették, azok nem rendet, hanem erőszakot akarnak - közölte Lendvai Ildikó. A pártelnök egyben felszólította a Jobbikot, gondoskodjon arról, hogy ne Morvai Krisztina képviselje Magyarországot az Európai Parlament padsoraiban.

Veres János, az MSZP szabolcsi elnöke a tájékoztatón elmondta, hogy a párt színeiben induló egyéni képviselőjelöltek már összegyűjtötték a szükséges számú ajánlószelvényt, a területi választási bizottság pedig visszaigazolta a jelöltállítást. Hozzátette: így nincs akadálya a megyei lista állításának, melyet várhatóan a jövő héten jelentenek be a választási bizottságnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását