2024. május 18. - Erik, Alexandra

Brüsszelbe látogat az új ukrán elnök

Elsőként Brüsszelbe, az Európai Unió intézményeihez látogat hivatalos formában Viktor Janukovics, Ukrajna új elnöke - közölték uniós tisztviselők hétfőn.
2010. február 23. kedd 16:42 - HírExtra
Az oroszbarátnak tartott új államfő Herman Van Rompuy EU-elnök és Jerzy Buzek európai parlamenti elnök meghívására jövő hétfőn utazik a belga fővárosba. Janukovics csak ezt követően látogat Moszkvába - tették hozzá a brüsszeli források. Az EU-tagországok külügyminiszterei éppen hétfőn cseréltek eszmét az elnökválasztás utáni ukrán helyzetről, és megerősítették, hogy az unió szélesíteni törekszik a kapcsolatot a szomszédos országgal.

Balázs Péter, a magyar diplomácia vezetője kollégáinak arról számolt be, hogy Janukovics is azt szeretné, ha vezetése alatt az ország tovább közeledne az Európai Unióhoz.

Mint mondta, kérdés azonban, hogy milyen külpolitika bontakozik ki az új ukrán hatalmi helyzetből, hol találja meg Kijev a helyét Oroszország és a Nyugat között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását