2024. május 2. - Zsigmond

Nem adják elő élőben az Oscarra jelölt dalokat

Bő két héttel az Oscar-ceremónia előtt ismét valami újdonsággal rukkoltak elő a szervezők: nem szerepel a műsorban a díjra jelölt dalok előadása, csak egy-egy filmklip erejéig idézik fel őket.
2010. február 18. csütörtök 15:36 - HírExtra
Az Amerikai Filmakadémia március 7-i díjkiosztó gálájáért felelős producerek, Bill Mechanic és Adam Shankman már több újítást kiszivárogtattak az elmúlt hónapokban. A nagyközönség számára tervezik a műsort - jelentették be megbízatásuk elfogadásakor, és szemmel láthatóan minden törekvésük a show lehető leggördülékenyebb lebonyolítására irányul.

A minap a jelöltek számára rendezett partin arra bíztatták a majdan győztes sztárokat, hogy - a tévénézők számára gyakran unalmasnak tűnő - köszönetnyilvánításra használják a színfalak mögötti webkamerát, és a díj átvétele után inkább az elismerés jelentőségét méltassák.

A héten azt jelentették be, hogy az iPhone- és iPod-tulajdonosok akár készülékeiken is élőben követhetik a díjátadó műsort, amelyet egyébként az ABC tévétársaság közvetít.
A cél a nézettségi adatok minél magasabbra tornászása. Tavaly két újítónak, Bill Condonnak és Laurence Marknak már sikerült kilendítenie az egykor nézettségi csúcsokat döntő műsort a mélypontról. Jó húzásnak bizonyult Hugh Jackman énekes-táncos betétekkel színesített konferansza.

Mechanic és Shankman hangoztatták, hogy igyekeznek minden olyan show-elemet beépíteni a műsorba, ami tavaly már bevált. A népszerű ausztrál színészt ugyan nem tudták "átmenteni", viszont leporolták a két műsorvezetős hagyományt, és két nagyágyút, Steve Martint és Alec Baldwint kérték fel ceremóniamesternek.

Az Oscar-jelölt dalok élő előadása hagyományos színfoltja volt a díjkiosztónak. 1998-ban az est fénypontja lett, amikor Celine Dion elénekelte a Titanic című filmből a My Heart Will Go On betétszámot. Ilyesmire ezúttal nem lesz alkalom: az esélyes dallamokat filmklip formájában mutatják be a hollywoodi Kodak Színház sztárközönségének a gála során.

Ezen egyébként a Crazy Heart című film The Weary Kind című témáját T Bone Burnettel együtt jegyző Ryan Bingham kicsit meglepődött. És lehet, hogy a nézők szintén fájlalják majd, hogy Jeff Bridgesnek - a filmért ugyancsak Oscarra jelölt főszereplőnek - nem lesz módja a dal előadására.

Shankman azonban "elcsicseregte" egy twitterében, hogy a táncokkal minden rendben lesz: 69 táncost vett fel a produkciókra, amelyekről viszont semmit sem árult el.
Közben a The Hollywood Reporter szerdai online kiadványában (THR.com) megjelent a díjkiosztó színpadi látványterve. A Rockwell Group munkája, amely a tavalyi sikeres Swarovski kristályfüggönyt is beépítette az új díszletbe, egyszersmind "új és meglepő" színpadképet ígért a "klasszikus, de modern ragyogás" megidézésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását