2024. május 11. - Ferenc

Viczián "elfutotta magát", Tagscherernek nem ment

Viczián Vera saját bevallása szerint "elfutotta magát" a vancouveri téli olimpia hétfői versenynapján, a sífutók 10 km-es szabadstílusú versenyében, míg Tagscherer Zoltán úgy érzi, nem sikerült megfelelően teljesítenie a férfiak 15 km-es számában.
2010. február 16. kedd 11:48 - HírExtra
"Saját riválisaimmal, a kis országok sportolóival együtt többet kaptunk az élversenyzőktől, mint amennyit szoktunk, de ez talán a tétnek is köszönhető - nyilatkozta a célba érkezést követően Viczián a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. - Én lemeccseltem velük a magam versenyét, de azt hiszem, kicsit elfutottam magam, és a második körben már nem tudtam azt hozni, amit szerettem volna. A teljesítményemet közepesre értékelem, lehetett volna jobb is."

Az olimpiai debütálásán 75. helyezett kétgyermekes anyuka hozzátette, a legtöbb síelőhöz képest jóval kevesebb edzésre van lehetősége, a szezon végére nagyjából ezer kilométert teljesít, míg a riválisai a decemberi idénykezdetnél már túl vannak csaknem háromezer kilométeren. A 37 esztendős sportolónő szerint a pálya meglehetősen nehéz volt, legfőképp a szintkülönbség és a technikás lejtők miatt.
Tagscherer a férfiak versenyében 81-dikként ért célba, de - amint mondta - a szokásosnál nagyobb lemaradással.

"A verseny nem ment, ezt el kell ismernem - értékelt a Vasas SC 33 éves sífutója. - A hajrám látványos volt, úgy gondoltam, legalább ez nézzen ki jól a tévénézők számára. Sajnos az elmúlt napok esőzései miatt nagyon mély lett a pálya, és ez a gyengébbeket sújtja elsősorban, mi ugyanis hamarabb és jobban elfáradunk, mint az élmezőny tagjai."
A játékok előtti utolsó héten influenzával küzdő Tagscherer hozzátette, hogy a második kört nem úgy teljesítette, ahogyan eltervezte, ráadásul egy rövid szakaszon figyelmetlenségből hibázott is.

"A stadionban van egy befutó sáv és egy átfutó sáv, nem figyeltem eléggé, és két-három métert a befutó sávban tettem meg a második kör előtt, de aztán észrevettem és visszajöttem, majd átmentem a másikba. A szabályok szerint tilos a pályán szembe menni, de bízom abban, hogy emiatt nem büntetnek meg" - idézte fel a történteket.

"Majdnem nyolc percet kaptam az első helyezettől, ami sok, mert általában hatot szoktam. Sprintben még rajthoz állok, de nem várok nagy eredményt, mert klasszikus stílusban írták ki, ami nekem nem fekszik. Ennek ellenére igyekszem mindent kiadni magamból, és reménykedem, hogy az eső már nem fog esni" - zárta értékelését a harmadik olimpiáján szereplő sífutó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását