2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A nagy titoktartó

Wayne Gretzky, a kanadaiak legendás jégkorongozója még édesapjának sem árulta el, hogy ő gyújtja meg az olimpiai lángot Vancouverben.
2010. február 14. vasárnap 23:45 - HírExtra
A négyszeres Stanley Kupa-győztes hokis a Nemzetközi Sportújságíró Szövetségnek (AIPS) adott nyilatkozatában elmondta: édesapja, Walter hiába kérdezgette tőle, hogy ő lesz-e a lánggyújtó vagy egyáltalán viszi-e a lángot, mindig nemmel válaszolt.

"Tudom, ha elmondtam volna neki, akkor az egész világ megtudja!' - mondta nevetve a csapatvezetőként 2002-ben olimpiai bajnok Gretzky. Hozzátette: szavát adta John Furlong főszervezőnek, hogy titokban tartja, hogy rá esett a választás.

A közép-európai idő szerint szombat hajnalban rendezett megnyitón a tervek szerint négyen - Gretzky mellett a gyorskorcsolyázó Catriona LeMay-Doan, a kosárlabdázó Steve Nash és az alpesi síelő Nancy Greene - gyújtották volna meg a fedett BC Place közepén felállított, egymásba dőlő jégoszlopokból álló tömb tetején lévő lángot. Csakhogy a technika ördöge közbeszólt, és a LeMay-Doan melletti oszlop nem emelkedett ki a talajból, így ő végig tisztelgett a lánggyújtó társaknak.

A műsorközlő aztán azt mondta, hogy Gretzky egyedül, egy külső, nyitott helyszínen is lángot gyújt majd. A nemzeti hősként tisztelt sportember közel öt perc múlva valóban feltűnt Vancouver belvárosában, a Jack Poole Plazán, és itt is meggyújtott egy lángot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását