2024. június 16. - Jusztin

MSZP: kampányblöff a zöldbank

Az MSZP "kampányblöffnek" tartja Orbán Viktornak azt a kijelentését, amely szerint a Fidesz, ha kormányra kerül, egy úgynevezett zöldbankot hozna létre.
2010. február 9. kedd 14:58 - HírExtra
Nyakó István, a szocialisták szóvivője az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktorhoz naptárt lehet igazítani, mert ha a Fidesz elnöke nyugdíjasokról, vagy a panelben élőkről kezd beszélni, akkor mindenki biztos lehet benne, hogy megint elmúlt négy év.
Két választás között ugyanis "nemcsak efféle javaslatok nem hangoznak el tőle, de még arra sem futja az erejéből, hogy a kormány célzott intézkedéseit támogassa" - tette hozzá.

Nyakó István szerint amíg nekik kidolgozott és időarányosan végrehajtott panelprogramjuk volt, addig "Orbán Viktorék panelproliztak", amíg ők csökkentették a távhő áfáját, addig a Fidesz ezt nem szavazta meg, pedig ez kétmillió panelben élő ember életét könnyíti meg.
Az MSZP-s szóvivő szerint a fideszesek tettei nem hitelesítik a szavaikat. "Így kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ez is csak porhintés, kampányblöff" - közölte Nyakó István, hangot adva annak a véleményének is, hogy "talán olyan sokan kritizálták Orbán elnök urat amiatt, hogy a beszédében egyetlen konkrétum sem volt, hogy kénytelen volt utólag belegyömöszölni legalább egyet". Ezt sikerült - jelentette ki.

Orbán Viktor hétfőn, a HírTV Rájátszás című műsorában beszélt arról, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, egy "zöldbankot" hoz létre, amelynek az lesz a dolga, hogy finanszírozza a panelfelújítási programot és az átállást az energiatakarékos fűtésmódokra.
A pártelnök elmondása szerint a már kidolgozott konstrukció úgy tenné lehetővé a panellakások felújítását és energiatakarékos fűtési üzemmódra való átállást, hogy az közben egyetlen fillérjébe sem kerülne az érintett lakóknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását