2024. április 29. - Péter

Bemutatta autóját a Force India

Leleplezték kedden a Forma-1-es Force India istálló idei versenyautóját, amelyet a tavalyihoz hasonlóan ebben a szezonban is Mercedes-motorral és McLaren-sebességváltóval szerelnek fel.
2010. február 9. kedd 15:14 - HírExtra
Mark Smith vezető tervező az internetes prezentáción elmondta, a VJM03-as modell kialakításakor hatalmas előnyt jelentett, hogy tudták milyen erőforrást és sebességváltót használnak majd, s az autót ezekhez alakították.

A kocsi hátulja jelentős változáson ment át, mert a csapatnak jóval több ideje volt kifejleszteni a - jövőre már nem alkalmazható - úgynevezett dupla diffúzort, amely a 2009-es szezonban vitát váltott ki, s csak később vált hivatalosan használhatóvá, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályosnak ítélte. A 2010-es idényben már tilos lesz a verseny közben tankolni, így a Force India nagyobb üzemanyagtartályt kapott, ennek megfelelően hosszabb lett a váz is.

A fehér, zöld és narancssárga színekben pompázó gépeket a német Adrian Sutil és az olasz Vitantonio Liuzzi irányítja majd ebben az évben, s a bemutatón mindketten kiemelték, hogy folyamatos pontszerzésekre számítanak, mert a csapat stabil háttérrel rendelkezik, így csak a versenyzésre kell koncentrálniuk.

Vijay Mallya, az istálló indiai tulajdonosa múlt pénteken visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a gárda nem állhat rajthoz az idén, mert az október 31-i határidőig nem rendezte tartozásait. Az üzletember hozzátette, hogy február 25-ig fizetési haladékot kaptak, s az indulásuk nincs veszélyben.
A Forma-1-es idény március 14-én rajtol, Bahreinben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását