2024. április 26. - Ervin

Az MTV 227 órában közvetít

Összesen 227 órában közvetít a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpiáról a Magyar Televízió két csatornája - közölte hétfői közleményében az MTV.
2010. február 8. hétfő 14:35 - HírExtra
A Sport Főszerkesztőség stábja minden sportágat figyelemmel kísér: a jégkorong és a műkorcsolya mellett láthatóak lesznek az alpesi sí, az északi sí, a bob és a gyorskorcsolya versenyei is. A fókuszban azok a számok lesznek, amelyekben van magyar induló. A közvetítéssorozat - az időeltolódás miatt - minden nap általában este 7 órakor kezdődik, és másnap reggel 6-ig vagy fél 9-ig tart.

Azok a nézők sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak, vagy nem akarnak éjszakázni: az m1-en két összefoglalóban is láthatják az előző nap közvetítéseit, hétköznap délelőtt 9 és 12, délután pedig 14:30 és 17:10 között. Ezekben az adásokban az izgalmasabb eseményeket akár teljes hosszban ismétlik, de a közvetítéseket kiegészítik azon sportágak összefoglalóival is, amelyeket nem tudtak élőben közvetíteni.

"Az élő közvetítések kiválasztásában leginkább korábbi téli olimpiák nézettségi arányait vettük figyelembe, amiből kitűnően látszik, mire van komolyabb igény, és melyek a kevésbé érdekes sportágak a magyar nézők számára - mondta Havas Judit, a Telesport főszerkesztő-helyettese. - Sajnos anyagiak is befolyásolták a döntéseinket, hiszen az MTV gazdasági helyzete miatt csökkentenünk kellett a műholdköltséget, vagyis az átvett közvetítések számát. Ettől függetlenül minden sportágról lesz hosszabb-rövidebb tudósítás, és igyekszünk minden aranyérmet megmutatni."

A legtöbb magyar versenyzőt felvonultató sportágak - mint a műkorcsolya vagy a rövidpályás gyorskorcsolya - eseményei szinte teljes terjedelemben láthatók lesznek a képernyőn. A sportszerkesztőség természetesen figyelembe veszi a nézői szokásokat is: a téli sportágak közül itthon is nagyon kedvelt jégkorong 30 mérkőzéséből 23-at teljes vagy majdnem teljes egészében közvetít, és láthatók lesznek az alpesi sí, a biatlon és az extrém sportok döntői is.

Az anyagi lehetőségek szűkössége miatt - ahogy arról Schulek Csaba sportfőszerkesztő már korábban beszámolt - a kommentátorcsapat nem utazhat Vancouverbe, így az olimpiák magyarországi történetében először stúdióból lesznek kénytelenek közvetíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását