2024. április 20. - Tivadar

MSZP: a Fidesz vállalj a szakmai vitát

Kökény Mihály szocialista egészségpolitikus szerint a Fidesznek az álszent kijelentések helyett inkább vállalnia kellene a szakpolitikai vitákat az MSZP-vel.
2010. február 7. vasárnap 14:27 - HírExtra
A parlament egészségügyi bizottságának elnöke vasárnap az MTI-nek arra reagált, hogy Pesti Imre (Fidesz) szerint Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt megsértette az orvosokat, az elkötelezettségüket kétségbe vonta, amikor egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, hogy rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra. A Fidesz szakpolitikusa úgy látja, ez a kijelentés árt az orvos-beteg kapcsolatnak és a betegellátást is veszélyezteti.

Kökény Mihály véleménye szerint azonban Mesterházy Attila a szavaival a társadalom megosztottságára utalt.

Mint mondta, mindennapos tapasztalat, hogy az átpolitizáltság mértéke az orvos-beteg viszonyt is mérgezi. Úgy fogalmazott: ezért az átpolitizáltságért a Fideszt nagy felelősség terheli. Indoklása szerint az ellenzéki párt semmilyen ésszerű változtatást nem támogatott, csak az MSZP-t vádolta, amely a nehéz körülmények ellenére is fejlesztette az ágazatot.

"Azt javaslom Pesti Imrének, hogy álszent kijelentések helyett inkább vállaljon vitát az MSZP-vel, hogy a választók összevethessék a két párt szakpolitikai elképzeléseit" - mondta Kökény Mihály.

Mesterházy Attila az orvos-beteg kapcsolatról mondott szavairól csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy ő nem vonta kétségbe az orvosok megbízhatóságát, egy fórumon elmondott szavait tudatosan félreértelmezték. Csupán arra célzott, hogy az aggodalom és félelem árnyéka lengi be a demokráciát. Ugyanis sok ember fejében felvetődik: nem lesz-e abból baj, ha tudják, más világnézetet vall - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Pusztán erre a jelenségre kívánta felhívni a figyelmet, amely - mint mondta - árt a magyar demokráciának. Vagyis nem kérdőjelezte meg a magyar orvosok elkötelezettségét, ezért nincs miért bocsánatot kérnie - közölte Mesterházy Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását