2024. május 3. - Tímea, Irma

A német adócsalások összege jóval nagyobb lehet a vártnál

A legújabb német adócsalási botrányban érintettek által elkövetett adóvétségek összege a vártnál jóval magasabb lehet - értesült a Süddeutsche Zeitung.
2010. február 4. csütörtök 13:45 - HírExtra
Az illetékes hatóságokra hivatkozva az újság arról számolt be, hogy a szóban forgó összegjóval meghaladhatja a szakértők által becsült 100 millió eurót. Ezzel egy időben a Handelsblatt azt közölte, hogy az informátor által felkínált 1500, egyaránt svájci bankszámlával rendelkező német adócsaló lopott adatait tartalmazó DVD-lemez megvásárlásra rövid időn belül sor kerül. Az informátor 2,5 millió eurót kér az államtól a lemezért.

A hatóságok szerint Németország történetének talán legnagyobb adócsalási botrányáról lehet szó, amely méreteit tekintve "megelőzheti" a két évvel ezelőtti, hasonló ügyet. Akkor mintegy 700, liechtensteini bankszámláikon adócsalást elkövető német állampolgárt lepleztek le ugyancsak egy informátortól megvett, lopott adatok megszerzése révén. Az akkori botrányban több külföldi ország is érintett volt, a mostani kapcsán a hírek szerint Ausztria, Belgium és Hollandia mutatott előzetes érdeklődést.

A Süddetsche Zeitung értesülése szerint a mostani ügy mind az 1500 érintettje a zürichi Credit Suisse bankban rendelkezik számlával. Az elkövetett adócsalások több évre nyúlnak vissza, és - mint a lap által idézett illetékesek állították - a korábban becsült 100 millió eurót messze meghaladó összegről lehet szó.

A Handelsblatt szerint az adóhatóságok a legrövidebb időn belül - talán még csütörtökön - zöld jelzést adnak az állítólagos kulcsbizonyítéknak számító DVD megvásárlásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását