2024. április 28. - Valéria

Házkutatás a főpolgármesteri hivatlban!

Házkutatást tartottak a rendőrök a Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában, az egykori Kormányzati Koordinációs Központ helyiségében szerdán - közölte a hivatal sajtóirodája az MTI-vel.
2010. február 3. szerda 15:02 - HírExtra
A sajtóiroda közleményében azt írta, a házkutatás rövid ideig tartott, a hivatal munkatársai minden segítséget megadtak a rendőröknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kora délutáni közleményéből az derült ki, hogy Tóthfalusi Györgyöt, a BKV volt igazgatósági elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják és házkutatást tartanak a férfi városházán lévő irodájában. A gyanú szerint Tóthfalusi "a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket".

A rendőrség tájékoztatása alapján rajta kívül két új gyanúsítottja a van a BKV-ügynek: Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó és egy kommunikációs cégvezető. Továbbá különböző kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szerződések miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát, Zelenák Tibort és Regőczi Miklóst.
A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb személyeket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyekkel összefüggésben, de a gyanúsítottak személyéről nem kapott tájékoztatást a hivatal.

A főváros vezetése bízik az eredményes nyomozásban, és továbbra is minden segítséget megad a nyomozó hatóságnak - szögezték le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását