2024. május 13. - Szervác, Imola

A kabinet tartja magát

A kormányszóvivő szerint a kabinet álláspontja nem változott, tartja magát a fővárossal aláírt szándéknyilatkozat tartalmához.
2010. január 29. péntek 15:22 - HírExtra
Szollár Domokos ezt annak kapcsán mondta pénteken az MTI-nek, hogy a Fővárosi Közgyűlés egy fideszes javaslatra előző nap úgy döntött: a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíjemelés, sem pedig járatritkítás mellett.

Ez azt jelenti, hogy újra kellene tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez. A közgyűlés Wintermantel Zsolt (Fidesz) javaslatát támogatva felkérte Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestert arra, hogy a BKV finanszírozásáról kötendő szerződéssel kapcsolatban folytasson tárgyalásokat a fentiek érdekében.
A kormányszóvivő hangsúlyozta: a szándéknyilatkozatra alapozva kell elkészíteni a jogi dokumentumot, ami február közepén kerül a kormány elé. Ez alapján dönt a támogatásról a kabinet - közölte.

Demszky Gábor és Bajnai Gordon december 15-én állapodott meg a BKV finanszírozásáról, amely szerint a kormány több részletben, összesen 23 milliárd forinttal segíti a közlekedési társaság működését.

Szollár Domokos az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra: annak idején is egyértelművé tették, hogy a kormány akkor biztosítja ezt a támogatást, ha a főváros teljesíti a kabinet feltételeit.

Ezek között említette az átláthatóság megteremtését, a BKV működési tervének elkészítését, valamint azt, hogy február 1-jétől legyen legalább az infláció mértékével megegyező jegyáremelés. A feltételek között szerepelt az is, hogy végre kell hajtani a fővárosi közösségi közlekedési vállalatok integrációját. Emlékeztetett arra, hogy a parlament elfogadta a közlekedési törvények módosítását, amely alapján felállhat egy budapesti regionális közlekedési szervezet, ami összehangolhatja a Volán, a BKV és MÁV szolgáltatásait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását