2024. április 26. - Ervin

Jávorszarvasvér rémíti a norvég autósokat

Szokatlan megoldáshoz folyamodott egy norvég kisváros, hogy felhívja az autósok figyelmét a gyakori vadbalesetekre: az utakon elgázolt jávorszarvasok vérét nem takarítják fel.
2010. január 22. péntek 09:51 - HírExtra
"Korábban, ha baleset történt, mindenki megpróbálta elrejteni a nyomokat, amennyire csak tudta. Most éppen az ellenkezőjét tesszük" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Rolf Ihler, a baleseti vadkárok kerületi felelőse.

"Képzelje el, hogy egy erdő szélén halad nagy sebességgel. Mit tesz, ha meglát egy hatalmas vérfoltot az úttesten? Automatikusan lelassít" - tette hozzá.

A szakember szerint csak az utóbbi hetekben 250 jávorszarvas vált baleset áldozatává a svéd határ közelében fekvő Heldmark grófságban. A fatális találkozások növekvő száma jelzi, hogy a hatalmas szarvasok veszélyére figyelmeztető háromszögletű közlekedési tábla teljesen hatástalan - állapította meg a szakember.

A norvég sajtó szerint már több település próbálkozott azzal, hogy disznóvér szétlocsolásával sokkolják az autóvezetőket, de ezt a gyakorlatot az Európai Unió tiltja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását