2024. június 16. - Jusztin

Az MSZP üdvözli, hogy korán lesznek a választások

Lendvai Ildikó MSZP-elnök szerint "jó hír Magyarország számára", hogy Sólyom László köztársasági elnök a törvény szerinti lehetséges legkorábbi időpontra írta ki az országgyűlési választás első fordulóját.
2010. január 22. péntek 15:38 - HírExtra
A szocialista pártelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az államfői bejelentés kapcsán azt mondta: a hivatalos kampány így a lehető legrövidebb ideig tart majd, ezzel kevesebb idő jut arra, "hogy családokat összeveszítsenek, a gyűlöletoffenzívára, a megosztásra, arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt és hogy bilincsben ábrázoljanak meg nem vádolt szocialista politikusokat és hogy leveleket hamisítsanak baloldali ifjúsági szervezet nevében".

"Itt az idő" - idézte Lendvai Ildikó a Fidesz plakátszlogenjét, hozzátéve: itt az idő, hogy ki-ki előálljon valódi választási programjával, azt tovább ne titkolja.
A pártelnök leszögezte: az MSZP programokat, válaszokat, őszinte beszédet akar a kampányban.

Kiemelte, hogy a választók most már hivatalosan is jogosan választ várhatnak a Fidesztől több kérdésre, így egyebek közt arra, hogy ha hatalomra jut, tervez-e alkotmánymódosítást, tervezi-e, hogy megszünteti a polgármesterek közvetlen demokratikus választását, folytatja-e a nyugdíjkorrekciót, megváltoztatja-e a nyugdíjprémiumról szóló törvényt, támogatja-e a kegyeleti hozzájárulást és ismét megszünteti-e a méltányossági nyugdíjkasszát.

Lendvai Ildikó az MTI kérdésére elmondta: az MSZP a hivatalos országos kampánynyitó rendezvényét február második felében tartja.

Egy másik kérdésre válaszolva leszögezte: a szocialisták szerint komoly esély van arra, hogy februárban a parlament elfogadjon egy reális, átlátható viszonyokat szolgáló párt- és kampányfinanszírozási törvényt, ezért az MSZP mindent megtesz. Aláhúzta, az MSZP a civil szervezetek által megfogalmazott javaslatot kívánja támogatni. Szerinte a kampányfinanszírozásban a problémát az okozza, hogy vajon a reális árakon kívánják-e a pártokkal a kampányeszközöket megvásároltatni.

Az MSZP által használt kampányeszközökről szólva Lendvai Ildikó annyit mondott, a választókkal való párbeszédre, személyes találkozókra építenek, de lesznek modern eszközök is, mint például az internetes korteshadjárat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását