2024. május 18. - Erik, Alexandra

H1N1: a metróállomásokon is oltanak

A metróállomásokon is kaphatnak újinfluenza elleni védőoltást Mexikóváros lakói; a városvezetés azt reméli, hogy az ötlet révén még többen oltatják be magukat.
2010. január 20. szerda 11:35 - HírExtra
A kampányban egyelőre a nagyváros 26 legforgalmasabb metróállomása vesz részt, de a tervek szerint a hétvégére már a nagyobb piacokon is elérhető lesz az oltóanyag - közölte Armando Ahued, a mexikói főváros egészségügyért felelős tanácsosa helyi idő szerint kedden.

A szakember szerint Mexikóváros 300 ezer adag vakcinát oszt szét nyilvános helyeken, ebből 10 200 került a metróállomásokra. Az akció addig tart, míg el nem fogy az oltóanyag.
Mexikó volt a tavaly kitört újinfluenza-járvány gócpontja. A közép-amerikai országban több mint 69 ezren betegedtek meg, közülük 931 nem élte túl a fertőzést. Az országban a 19 milliós Mexikóváros jelezte a legtöbb megbetegedést, szám szerint 7929-et.

A mexikói kormány mindeddig csak a megrendelt 30 millió dózis vakcina kevesebb mint felét kapta meg, ennek ellenére bíznak abban, hogy márciusig a 105 milliós lakosságból legalább 24 millióan lesznek beoltva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását