2024. május 19. - Ivó, Milán

Rendkívüli havazás okoz egyre nagyobb gondot

Rendkívüli erős havazás érte vasárnap Észak-Kínát, így a fővárost és szomszédságában Tiencsint, ahol lezárták a repülőteret és a városba vezető autópályát.
2010. január 3. vasárnap 20:00 - HírExtra
Pekingben mindenkit az otthonmaradásra, illetve a tömegközlekedés igénybevételére bíztatnak, a parkoló autókon 25-30 centiméter vastag a hóréteg. Pekingben és Tiencsinben hétfőn szünetet rendeltek el az általános és középiskolákban, Tiencsinben 100 ezer embert mozgósítottak a hó eltakarításra. A fővárosban - ahol hírek szerint 300 ezer embert rendeltek ki az utakra - sem a mellékutakon, sem a körgyűrűkön nem látni nyomát hókotróknak vagy lapátos hómunkásoknak.

Az utakon felhalmozódott hó fennakadást okoz a viszonylag gyér hétvégi közlekedésben, a kínaiak többsége számára ismeretlen időjárási viszonyok közötti autózás komoly veszélyeket rejt magában. Az MTI tudósítójának megfigyelése szerint egyre több az elhagyott gépkocsi, sokan a nyári gumikkal képtelenek folytatni útjukat; néhol a közvilágításban is zavarok keletkeztek, sok a baleset.

Pekingben a kék hóviharjelzést sárgára módosították, ami erősödő havazást jelez. Eddig a legtöbb hó a város északi részén esett, ekkora mennyiséggel a 17 milliós főváros láthatóan képtelen megbirkózni. A pekingi nemzetközi repülőtér helyi idő szerint délután öt óráig 298 járatot, többségében belföldit, törölt, 472 indulását pedig későbbre halasztotta. A repülőtér három kifutópályájából egyet tudnak nyitva tartani.

A meteorológiai hivatal előrejelzése szerint további 7-8 fokos hőmérséklet csökkenés várható. Ez azt jelenti, hogy a következő három napban mínusz 16 Celsius fokos átlaghőmérsékletre lehet számítani; ilyenre a 80-as évek óta nem volt példa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását