2024. május 3. - Tímea, Irma

Cigiciki a szuperexpresszen

Utasok ezrei kényszerültek várakozásra Kuangcsou város vasúti pályaudvarán, miután Kína legújabb szuperexpresszén egy dohányzó utas működésbe hozta a füstérzékelőt, és ezzel két és fél órás csúszást, valamint más vonatok ugyancsak késedelmes indulását idézte elő - jelentette a Hszinhua hírügynökség szerdán.
2009. december 31. csütörtök 11:17 - HírExtra
A vészjelzés után a vonat átvizsgálása miatt egymást követően több szerelvény indulását kellett későbbre halasztani. A helyi vasútüzemeltetési hatóság tájékoztatása szerint a Vuhan-Kuangcsou vonalon múlt szombattól menetrendszerűen közlekedő expresszen még a vécében is tilos a dohányzás.

A működésbe hozott vészjelző miatti leállás további veszélyes következményekkel is járhat - tájékoztatott a cég szóvivője.

A beszámoló szerint a szabálysértő utast végül nem találták meg, mert sikerült elhagynia a szerelvényt.

A világ leggyorsabb szuperexpressze - amelyet szombaton adtak át a forgalomnak - 350 kilométeres óránkénti sebességre képes, s így a Vuhan-Kuangcsou közötti 1068 kilométeres távolságot a korábbi több mint 10 óra helyett 3 óra alatt teszi meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását