2024. április 25. - Márk

Kína a második legnagyobb áramtermelő

Kína villamosenergia termelő kapacitása 860 millió kilowattal fog bővülni az év végére, s ezzel - az Egyesült Államok után - a második legnagyobb lesz a világon - hangzott el pénteken Pekingben.
2009. december 25. péntek 15:46 - HírExtra
Az országos áramhálózat kiterjedtsége az ultramagas feszültségű hálózat gyors bővülésével a világon már a legnagyobb - közölte Csang Kuo-pao a nemzeti energiahivatal vezetője egy országos szakmai tanácskozáson, és kiemelte, hogy az újenergiának, így a nukleáris energiának és a szélenergiának egyre növekszik a szerepe. A hálózat összhosszát tekintve Kína július végén hagyta el az Egyesült Államokat, amikor elérte a 375 ezer kilométert.

Az országban 11 nukleáris reaktor működik, 24 építése folyamatban van és további 14 beruházásról már ugyancsak megszületett a központi döntés.

A szélerőművek éves energiatermelése három év alatt megkétszereződött és teljesítményük az idei 8 millió kilowatt plusszal az év végére összesen eléri a 20 millió kilowattot.

Kínában jelenleg a teljes energiatermelés több mint 70 százaléka szén eredetű. A kormány előirányzata szerint az újenergia részesedése 2020-ra eléri a 15 százalékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását