2024. június 16. - Jusztin

A nagybetűs karácsonyfa

A moszkvai Kremlben vasárnap hozzáláttak az ország elsőszámú karácsonyfájának felállításához és feldíszítéséhez. A közeli Mozsajszkban kiválasztott, 28 méter magas, mintegy 100 éves fa feldíszítése a 2000 játékkal, több száz méternyi lámpafüzérrel és sok egyébbel két napig tart, és december 22-től várja majd teljes díszben a látogatókat.
2009. december 20. vasárnap 17:11 - HírExtra
Az ortodox Oroszországban a télapós-karácsonyfás családi ünnep újévre esik, de a Kremlben is rendeznek ünnepséget december 26-án mintegy 5000, az ország minden vidékéről - idén még Abháziából és Dél-Oszétiából is - meghívott kis vendéggel.

Hagyományosan a Kreml karácsonyfaünnepére a különlegesen tehetséges gyerekeket, különféle tanulmányi versenyek és olimpiák győzteseit, gyermekotthonokban élőket és szegény családok gyerekeit hívják meg.

A szerencsés kiválasztottak december 23-ától érkeznek a fővárosba, s már a repülőtereken külön fogadóbizottságok várják őket. A tulajdonképpeni karácsonyfaünnep mellett különféle kirándulásokban és városnézésekben is lesz részük.

Az ünnepség előkészítésében az elnöki hivatal gazdasági kérdésekben is illetékes részlege mellett részt vett a moszkvai önkormányzat, továbbá számos fontos minisztérium és főhatóság is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását